Veel fotografen zien op tegen het gebruik van de flitser. Een veel gehoord argument is dat je met de flitser alles 'plat' schiet. Daarnaast vinden veel fotografen de flitser gewoon moeilijk qua bediening. Om maar met dat laatste te beginnen, een flitser bedienen is niet moeilijk als je weet waar die knopjes voor dienen. Ook het eerste argument houdt geen stand als je weet wat er allemaal mogelijk is als je de flitser los haalt van de camera. Je hoeft geen compleet uitgeruste fotostudio te hebben om leuke dingen te doen met flitslicht!

Onze workshop off-camera flash (basis) is er op gericht om je kennis te laten maken met de werking van jouw flitser. Het is helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt! Daarnaast laten we zien hoe je met 1 enkele flitser al hele bijzondere resultaten kunt bereiken als je iemand wilt fotograferen. Ook bij deze ééndaagse workshop is er weer een gezonde mix van theorie en praktijk.

Het theorie gedeelte neemt de hele ochtend in beslag. Daarna vertrekken we aansluitend naar 'Parkstaete' waar we alle ruimte hebben om het praktijk gedeelte van de workshop te geven.

Kleine groepen

Wij werken altijd met groepen van maximaal 6 cursisten zodat we alle tijd hebben om onze cursisten individueel te begeleiden. Daarnaast krijg je een naslagwerk mee naar huis zodat je na afloop van de workshop alles nog eens rustig na kunt lezen.

Wat komt aan de orde?

Tijdens deze workshop komen de volgende onderwerpen in elk geval aan de orde:

  • verkenning van het flits apparaat
  • wat betekenen TTL en M
  • hoe kunnen we de hoeveelheid licht regelen
  • wat is hard licht en wat is zacht licht
  • hoe werkt een flitser los van de camera (off-camera flash)
  • werken in de praktijk met de flitser
  • maken van portretfoto's

Lestijden en data

De eerstvolgende workshop is op zaterdag 5 oktober 2019. De workshop begint om 9:00 uur en duurt tot 16:30 uur. Deze workshop is vol!

 

Op zaterdag 25 januari wordt de volgende workshop gehouden. Ook deze workshop begint om 9:00 uur en duurt tot 16:30 uur.

 

Kosten van deze workshop en kortingsregeling

Deze workshop kost 129 euro. Dit is inclusief zaalhuur, het naslagwerk en natuurlijk de koffie en/of thee die je bij ons drinkt. De consumpties die je nuttigt bij 'Parkstaete' zijn voor rekening van de cursist.