Bij de aanschaf van mijn nieuwe camera bij Smits Arnhem werd ik geattendeerd op Fotocursus Velp en vooral de manier van cursus geven werd zeer positief omschreven. Aangemeld voor de ABC cursus en dat is heel goed bevallen. Ik heb niet alleen de basisvaardigen geleerd, maar ook mijn camera veel beter leren kennen. De mix van duidelijke theorie, de praktische invulling door met je toestel ‘te klooien’ en de praktijkdagdelen is een ideale leerschool. Samen met de ‘Rode draad’ foto opdrachten en de humor van Carla en Stephan was de vervolgcursus ‘stapje verder’ eigenlijk logisch. Daar is met name de foto meer centraal komen te staan, op basis van de geleerde techniek uit de ABC cursus. Eigenlijk is het jammer als je na de ABC cursus niet verder gaat.

Tot slot ben ik nog verder gegaan met de cursus Lightroom. Ook hier weer een goede cursus met uitstekende cursusmap en de geduldige uitleg van Stephan. Een ideaal programma om je foto’s goed te kunnen beheren en door Lightroom zie je precies wat er (technisch) beter had gekund aan een foto, bijvoorbeeld licht-donker verdeling, contrast, etc. En door dat niet alleen te corrigeren in Lightroom, maar in de cursus ook over de verbeteringen in je fototechniek te praten, valt dan eigenlijk pas alles goed op zijn plaats.

Ik ben erg blij dat ik het ‘rijtje’ heb afgemaakt, heb ook veel meer plezier in fotograferen gekregen en merk vanuit mijn omgeving dat ik naast kiekjes nu ook foto’s maak.