Hans N.

Net een nieuwe camera gekocht? Of (weer) met fotografie begonnen? Volg dan de cursus basisfotografie bij Stephan en Carla van Fotocursus Velp! Je leert de mogelijkheden van je camera goed kennen. Heldere uitleg, kleine groep (Max 6 personen), bijna individuele begeleiding. Ik vond het een heel leuke en stimulerende cursus. Leuke opdrachten Goede sfeer!  Veel van opgestoken!
Hans N.

Benda; Creatieve fotografie Duisburg

Hoi Carla, Stephan en Dick

De Oh’s en Ah’s waren niet van de lucht wanneer we telkens ons foto resultaat bewonderden tijdens onze workshop “Creatieve avondfotografie in Duisburg”. Zo combineerden we de technieken lightpainting en lightscribe in de praktijk op een voormalig hoogoventerrein in het Ruhrgebied in Duitsland. Het Landschaftspark Duisburg verlicht met zijn ledverlichting in vele kleuren was een prima object voor 6 enthousiaste dames om fotografisch helemaal los te gaan onder de deskundige leiding van Carla en Stephan en uiteraard niet zonder ons ‘vaste model’ Dick.   

Na een theoriesessie in Velp waren we naar Duisburg vertrokken om in en op een voormalig hoogoverterrein /Landschaftspark het geleerde onder deskundige leiding in de praktijk te brengen.

Carla, Stephan en Dick; hartelijk dank. De volgende keer ben ik er weer.

Benda Opaalkust

Aan de Opaalkust hebben we weer een fantastische (sluiter)tijd gehad. ‘Weer’ omdat het mijn tweede keer was. Ik heb veel kunnen oefenen onder leiding van de deskundige leermeesters Carla en Stephan van Fotocursus Velp en natuurlijk ontbreekt Dick ook niet als ondersteuning in het gezelschap. Samen staan ze je met raad en daad bij om mooie plaatjes te kunnen schieten. Het oefenen met de ‘big stopper’ - mijn favoriet van de filters - en de verschillende sluitertijden hebben tot mooie resultaten geleid. Voor het uitproberen van mijn panoramakop kreeg ik alle ruimte, aandacht en tips. Ook de nazorg wordt goed geregeld: binnenkort ga ik mijn panoramafoto’s met hulp van Carla en Stephan bewerken zodat ik de Opaalkust ook aan onze wand kan bewonderen. Carla en Stephan, het smaakt naar meer. Ik heb al weer zin in de volgende reis.

Yvonne Opaalkust

Ik heb een fotoreis gemaakt met Carla en Stephan naar de opaalkust. Zeker een aanrader en niet in de laatste plaats door twee erg betrokken fotografen. Niets is teveel en ze willen je erg graag helpen. Het doel voor hun is dat jij met een mooie foto (foto's) naar huis gaat. En dat is gelukt! Ik heb veel geleerd. Stephan heel hartelijk bedankt voor het lenen van het statief en het sjouwen ermee. Ben je eeuwig dankbaar! Yvonne

Paula

Cursus fotograferen voor beginners.


Ik heb een mooie camera die ik al jaren gebruik op de auto stand.Heel erg jammer natuurlijk. Dat was voor mij de reden om toch eens een cursus fotograferen te gaan volgen.Mijn eigen toestel leren kennen...  Via Google kwam ik op jullie mooie verzorgde site. 


Nu vandaag na de laatste les te hebben gehad kan ik terug kijken op een leerzame tijd. Jullie werkwijze is super. Kleine groepen en duidelijk lesmateriaal. Het inhalen van een les op een ander de dag is bij jullie ook geen probleem. Maar wat voor mij belangrijkste is jullie geduld , enthousiasme en duidelijke taal om mij van die auto knop af te krijgen. En ik moet zeggen dat is jullie zeker gelukt. Ook erg leuk was de foto van de praktijkdag !!

Jan Willem

Stephan neemt je mee in elk willekeurig fototoestel. Weet hij het niet zoekt hij het op en de volgende les heb je ook antwoord. Carla is een goede ondersteuning en springt bij waar nodig. De lessen zijn van zeer goed niveau.

Het stukje herhaling maakt het af en de stof blijft goed hangen hierdoor. Bij de twee praktijklessen viel bij mij het kwartje. Wat is fotograveren toch mooi. Gaaf!

Hans

Bij de aanschaf van mijn nieuwe camera bij Smits Arnhem werd ik geattendeerd op Fotocursus Velp en vooral de manier van cursus geven werd zeer positief omschreven. Aangemeld voor de ABC cursus en dat is heel goed bevallen. Ik heb niet alleen de basisvaardigen geleerd, maar ook mijn camera veel beter leren kennen. De mix van duidelijke theorie, de praktische invulling door met je toestel ‘te klooien’ en de praktijkdagdelen is een ideale leerschool. Samen met de ‘Rode draad’ foto opdrachten en de humor van Carla en Stephan was de vervolgcursus ‘stapje verder’ eigenlijk logisch. Daar is met name de foto meer centraal komen te staan, op basis van de geleerde techniek uit de ABC cursus. Eigenlijk is het jammer als je na de ABC cursus niet verder gaat.

Tot slot ben ik nog verder gegaan met de cursus Lightroom. Ook hier weer een goede cursus met uitstekende cursusmap en de geduldige uitleg van Stephan. Een ideaal programma om je foto’s goed te kunnen beheren en door Lightroom zie je precies wat er (technisch) beter had gekund aan een foto, bijvoorbeeld licht-donker verdeling, contrast, etc. En door dat niet alleen te corrigeren in Lightroom, maar in de cursus ook over de verbeteringen in je fototechniek te praten, valt dan eigenlijk pas alles goed op zijn plaats.

Ik ben erg blij dat ik het ‘rijtje’ heb afgemaakt, heb ook veel meer plezier in fotograferen gekregen en merk vanuit mijn omgeving dat ik naast kiekjes nu ook foto’s maak.

Samantha

Tijdens de ABC-cursus in Luxemburg hadden we de luxe van een heel kleine groepje, waardoor we 1 op 1 les kregen. Voor Carla en Stephan was dat geen reden om de cursus niet door te laten gaan, waaruit hun enthousiasme dan ook wel blijkt. De ABC-cursus is echt een cursus voor beginners en zo had ik mezelf dan ook ingeschat. Toen bleek dat ik toch al iets meer kennis had dan gedacht, was er alle ruimte voor verdiepende vragen en uitdagender opdrachten, zodat ik veel heb kunnen leren deze week. Voor mij was het de ideale cursus: op een buitenlandse locatie, niet ver weg maar wél weg van de dagelijkse hectiek van werk en gezin, 100% focus op de fotografie, zodat ik in sneltreinvaart m'n camera en de mogelijkheden heb leren kennen!

Trijnie

De cursus ABC Fotografie (Beginners) maakt absoluut waar wat hij belooft. Het is een knap opgebouwde cursus met een mooi evenwicht tussen theorie en praktijk. Je leert je eigen camera echt goed kennen. Tussendoor krijg je veel tips & tricks over allerlei zaken, van compositie tot speciale effecten. De foto-opdrachten dagen je uit om verder te kijken en eens iets nieuws te proberen. De kleine groepen zijn een grote pre, evenals de persoonlijke aandacht, maar de allergrootste pluspunten zijn het enthousiasme en de behulpzaamheid van Stephan en Carla en hun liefde voor het fotograferen. Die weten ze trefzeker over te brengen. Ik had me geen betere beginnerscursus kunnen wensen.

Maartje

Ik heb een leuke tijd gehad terwijl we ook veel geleerd hebben tijdens de ABC cursus. Het is een kleine groep die door de gemoedelijke sfeer samen veel leert! Niets is teveel voor Stephan en Carla en alles wordt zonodig opnieuw uitgelegd.

Een super cursus voor iedereen die graag wil leren fotograferen!

Francien

De afgelopen paar maanden heb ik met zeer veel plezier de cursus "Stapje verder" bij Fotocursus Velp gevolgd. Omdat zij met hele kleine groepen werken is er intensieve begeleiding voor iedere cursist. Daarbij zijn Stephan en Carla heel bevlogen mensen met een passie voor fotografie die aanstekelijk werkt. Tijdens de cursus is er altijd tijd om vragen te stellen. Er was een fijne open sfeer, zodat ondanks de niveauverschillen iedereen zich vrij voelde om zijn of haar probleem voor te leggen.

Lees meer: Francien

Jaap

De afgelopen maanden heb ik met veel plezier de cursus voor gevorderden gevolgd. Door de bevlogenheid van Carla, Stephan en Dick waren de tien theorie- en praktijklessen erg interessant om te volgen en dit heeft mij een mooie verdieping in de fotografie gegeven. Daarnaast was het bovenal erg gezellig, dus de dinsdagavonden en zaterdagochtenden vlogen voorbij. Carla, Stephan en Dick bedankt en het was super !!

Marion Stapje verder

Ik heb er weer van genoten om van jullie beiden les te krijgen. Heel veel persoonlijke aandacht bij alle onderdelen, ook nu weer een kleine club mensen zodat iedereen aan bod komt. Veel variatie in de lessen, zowel binnen als bij de praktijkoefeningen. Ook heb ik weer ontzettend veel geleerd dankzij jullie beider deskundigheid.

Lees meer: Marion Stapje verder

Renske

Afgelopen jaar wilde ik een cursus Lightroom volgen en via internet vond ik deze bij Fotocursus Velp bij mij in de buurt. Daar heb ik van Carla en Stephan meer gekregen dan ik had verwacht. Bij binnenkomst al gelijk een hartelijk warm onthaal. Iedere cursist doet er toe. Goede faciliteiten en kleine groepjes. Zo had iedereen zijn eigen computer en werd via de beamer iedere stap duidelijk uitgelegd. Je kreeg bijna een één-op-één begeleiding gedurende het leerproces. Snel werd duidelijk dat het hen geen moeite te veel was om ons het programma eigen te laten maken, tijdens de avond maar ook daarbuiten.

Lees meer: Renske

Monique

Cursus Lightroom zit goed en duidelijk in elkaar en de uitleg is heel begrijpelijk, helder en duidelijk. Er wordt alle tijd genomen om je zaken uit te leggen en je vragen te beantwoorden. Ook buiten de les om kun je altijd je vraag mailen en je ontvangt snel een reactie. Ik had geen ervaring met dit soort programma’s en kan er nu behoorlijk mee uit de voeten. Deze cursus is echt een aanrader!!!

Marion

Ik heb enorm veel geleerd tijdens jullie Photoshop Elements cursus. Ik vind jullie inspirerende cursusleiders, met veel kennis en alle geduld van de wereld met de cursisten. Door de kleine groep is er veel ruimte voor vragen met daarop jullie duidelijke uitleg. Het studiemateriaal ziet er verzorgd uit met de uitgebreide werkmap.

Kortom een heerlijke cursus en een aanrader voor de beginnende foto bewerker.

Richard

Dit voorjaar heb ik de ABC fotocursus gevolgd bij Fotocursus Velp. Ik wil hier mijn ervaringen over opschrijven.

Voordeel

Hoewel ik al heel wat jaren foto's maak was dit voor mij een zeer leerzame cursus. Tijdens de cursusavonden hebben we uitgebreid besproken welk knopje op je toestel waarvoor dient en hoe je die het beste kunt gebruiken. Op de praktijkdagen hebben we hier uitgebreid mee geoefend. Ik heb met deze cursus echt mijn voordeel gedaan.

Lees meer: Richard

Marie-Louise

Omdat ik alleen nog maar aan het fotograferen was in de automatische stand en mijn camera heel veel meer mogelijkheden had wilde ik graag een cursus hiervoor gaan volgen.

Ik kwam uit bij Fotocursus Velp en heb hier tot op heden geen moment spijt van. Duidelijke uitleg, kleine groepen, praktijkdagen waarbij je de kennis toe gaat passen, maar ook nieuwe dingen leert, gezelligheid en heel erg gericht op de persoon.

Lees meer: Marie-Louise

Dick

Carla en Stephan,

Nogmaals bedankt voor de leuke praktijkdag. Veel geleerd en leuk om te doen. Resultaat in familieapp gezet met leuke reacties.

Groetjes Dick

Jet

Geweldige cursussen bij Fotocursus Velp: goede uitleg over de mogelijkheden van je camera, kleine groepen, uitgebreide werkmap met naslagwerk en oefenopgaven, erg gezellige en leerzame cursusavonden en praktijkdagen. Absolute aanrader voor wie méér wil dan alleen "per ongeluk" een leuke foto maken !

Jenny

Hoi Carla en Stephan,

Het was gister echt een super dag! En mooie foto's als resultaat.

Nogmaals bedankt en tot snel bij de volgende workshop.

                 

Groetjes Jenny

Koen

Ik was toe om de stap te maken van een eenvoudige compactcamera naar een spiegelreflexcamera. De cursus ABC fotocursus voor beginners en de cursus PhotoShop Elements (PSE) waren precies wat ik nodig had.

Lees meer: Koen

Antoinette II

Nu de cursus “stapje verder” ook afgerond. Na een stukje herhaling, wat heel fijn was, ons verder verdiept in de mogelijkheden van de spiegelreflexcamera.De samenhang tussen diafragma, sluitertijd en belichting is me een stuk duidelijker geworden. Ook deze cursus heeft Stephan weer vol enthousiasme en bevlogenheid gebracht. Heb me geen moment verveeld en ging iedere keer vol energie weer naar huis om zelf verder aan de slag te gaan.

Lees meer: Antoinette II

Antoinette

Als je nu écht eens aan de slag wilt met de mogelijkheden die je digitale spiegelreflexcamera biedt en dus meer wilt dan de stand “automaat”, is de ABC fotocursus een echte aanrader. Ik heb deze fotocursus met heel veel plezier gevolgd.

Lees meer: Antoinette

Marion

Ik heb jullie cursus echt leerzaam gevonden. Mijn bedoeling was om handmatig te leren instellen en mijn fototoestel beter te leren kennen en dat is goed gelukt. De praktijkdagen waren verrassend leuk om te doen. Dank en groetjes Marion