Op  4 t/m 7 april 2019 gaan wij een fotoreis verzorgen aan de Franse Opaalkust. Net onder Calais - slechts 330 km vanaf Utrecht - ligt een zeer fotogenieke kuststrook, de Opaalkust.

Deze fotoreis is vooral interessant voor fotografen die een bijzondere interesse hebben in landschapsfotografie, getijdenfotografie en werken met filters zoals de 'Big Stopper'. Deze fotoreis is in eerste instantie vooral bedoeld voor de gevorderde fotograaf d.w.z. dat wij er van uitgaan dat je minimaal het niveau hebt van onze beginners cursus. Je krijgt begeleiding van twee docenten die alle tijd nemen om jou op weg te helpen. Wij kennen de mooiste locaties, weten hoe laat je op die locaties aanwezig moet zijn en besteden onze volledige aandacht aan onze cursisten.

Wanneer precies?

De fotoreis start op donderdag 4 april 2019 vanaf 16:00 uur tot zondag 10:00 uur. Het start/verzamelpunt is Hotel des Argousiers in Ambleteuse. Je reist op eigen gelegenheid naar Ambleteuse.

Wat ga je doen?

Vanaf 15:00 kan je inchecken bij het hotel. Om 16:00 uur is de kennismaking met koffie/thee in het hotel. Dan volgt een korte uitleg over de fotoreis, het Lee filter systeem en hoe je daarmee moet werken. 

Je gaat vijf dagen fotograferen aan de kust, waarbij we speciale aandacht gaan schenken aan het werken met lange sluitertijden. De combinatie van zee, fraaie luchten, krijtrotsen en mooie door de natuur gevormde golfbrekers biedt jou alle gelegenheid om je fotografisch uit te leven. Vanuit het hotel kunnen we in korte tijd alle fotolocaties bereiken waardoor we maximaal rendement halen uit het aantal beschikbare uren. We gaan zeker gebruik maken van het mooie ochtend licht, dus je staat vroeg op! Na deze foto sessie ga je lekker ontbijten in het hotel. Daarna gaan we weer op stap om de vijf dagen goed te benutten. De laatste dag ga je nog gebruik maken van het ochtend licht, gevolgt door het ontbijt. Hierna nemen we afscheid van elkaar.

Waar ga je verblijven?

Je verblijft in Hotel des Argousiers in het plaatsje Ambleteuse. Dit hotel staat zeer goed aangeschreven. Je kunt deze kamer delen met een andere cursist maar je hebt ook de mogelijkheid om de kamer voor jou alleen te reserveren. Uiteraard is daar wel een toeslag aan verbonden.

Bij de prijs is naast het verblijf ook het ontbijt in het hotel inbegrepen. De (eenvoudige) lunch - door ons verzorgd - zullen wij gezamenlijk gebruiken op de fotolocaties. Het diner is niet bij de prijs inbegrepen maar er zijn in Ambleteuse op loopafstand van het hotel diverse goede eetgelegenheden.

Wat moet ik meenemen? 

Wij gaan er vanuit dat je de beschikking hebt over een spiegelreflex- of systeemcamera en een stevig statief (heb je geen statief dan stellen wij er één ter beschikking). Het bezit van meerdere accu's en geheugenkaartjes is beslist een pré. Een afstandsbediening met bulb-functie (het liefst één die niet op batterijen werkt) is een must. Als je deze nog niet bezit dan kan je die voor de meeste camera's aanschaffen voor 10-20 euro. Als je beschikt over een laptop met daarop een fotobewerkingsprogramma dan is het natuurlijk altijd nuttig om die mee te nemen.

Je hoeft niet in het bezit te zijn van filters. Die stellen wij kosteloos ter beschikking gedurende de fotoreis. Je kunt dus gratis gebruik maken van gradueel filters van Lee, maar ook van Big Stoppers en Little Stoppers. Wij vragen daarom in het aanmeldformulier naar het merk en type objectief en de filtermaat van het (groothoek) objectief waarmee je gaat fotograferen. Helaas zijn er enkele objectieven waarop geen 100mm filterhouders kunnen worden gemonteerd. Mochten wij dit opmerken dan maken wij daar meteen melding van en zoeken we samen naar een oplossing.

Kosten van deze reis

Deze vijfdaagse reis bieden wij aan voor €750 op basis van een gedeelde kamer. Wil je geen gedeelde kamer dan geldt er een toeslag van €170. Het maximale aantal deelnemers is 6, het minimale aantal deelnemers is 4.

Deze reis is inclusief:

- verblijf en ontbijt in hotel

- eenvoudige lunch op fotolocatie

- fotobegeleiding door twee (!) docenten

- gebruik van Lee filters en toebehoren

 

Niet inbegrepen is:

- reis naar Ambleteuse en vervoer ter plaatse

- avondmaaltijden en drankjes

- reis- en annuleringsverzekeringen

- persoonlijke uitgaven