Nieuwe opzet cursus Photoshop Elements

Vanaf augustus 2017 gaan wij onze Photoshop Elements cursussen op een andere manier aanbieden. We hebben nu in plaats van één cursus die zowel het RAW venster als het werken in het Editorvenster en 10 lessen duurt, gekozen voor een splitsing van beide onderwerpen.

Oude opzet en nieuwe opzet

De cursus van 10 lessen is dus gesplitst in twee cursussen van 5 lessen. Het eerste deel (Photoshop Elements (1); Optimalisatie) is de instapcursus en behandelt de optimalisering van de belichting, de witbalans, kleur, contrast, scherpte en ruisverwijdering. Zowel cursisten die werken met een camera die Jpeg foto's produceert als RAW fotografen kunnen aan deze cursus deelnemen. Zowel RAW als Jpeg bestanden worden bewerkt in het Camera RAW venster waardoor een eventuele overstap van Jpeg naar RAW wel heel erg gemakkelijk wordt!

Deel twee (Photoshop Elements (2) Foto's verder bewerken) behandelt alle gereedschappen in het Editorvenster. Hiermee kan een foto worden recht gezet, anders uitgesneden, delen worden geselecteerd etc. Bovendien leert de cursist om het formaat en de resolutie van de foto aan te passen met behoud van de best mogelijke kwaliteit.

Nieuw in het aanbod

'Photoshop Elements (3) werken met lagen' is het derde cursusdeel. Dit onderwerp is nieuw in ons cursusaanbod. De cursist leer hier werken met lagen. Dit biedt de ervaren fotobewerker veel voordelen. Aan de hand van een aantal tot de verbeelding sprekende voorbeelden maken we de cursist bekend met het laagvenster, het werken met maskerlagen, aanpassingslagen en nieuwe lagen. Ook wordt aandacht geschonken aan het belang van de volgorde van lagen.

Kleine groepen

Wij werken altijd met kleine groepen (maximaal 6 cursisten) waardoor iedere cursist verzekerd is van voldoende aandacht en begeleiding. Het uitgebreide naslagwerk maakt het bovendien mogelijk om thuis de in de les behandelde onderwerpen nog eens na te lezen. Op een USB stick worden oefenbestanden meegeleverd zodat iedereen thuis oefenmaterieel voorhanden heeft.

Geschikt voor RAW en Jpeg fotografen

Doordat zowel Jpeg foto's als RAW foto's in het Camera RAW venster kunnen worden bewerkt (uiteraard met iets minder mogelijkheden als je met een Jpeg foto werkt) kan deze cursus zowel worden gevolgd door diegenen die kunnen fotograferen in RAW als diegenen die alleen kunnen fotograferen in Jpeg.

Het programma Photoshop Elements

Tijdens de lessen werk je op één van onze computers die uiteraard voorzien zijn van een versie van Photoshop Elements. Thuis moet je zelf beschikken over een computer waarop Photoshop Elements geinstalleerd is. Wij adviseren de nieuwste versie aan te schaffen als je nog geen programma hebt, maar in principe is elke versie vanaf Photoshop Elements 12 bruikbaar. Let bij aanschaf van het programma op de systeemeisen die het programma stelt aan de computer!

Meer cursusdelen = meer korting

Als je besluit twee of meer cursusdelen te gaan volgen kom je in aanmerking voor een aantrekkelijke korting. Elk cursusdeel kost 125 euro, uiteraard inclusief naslagwerk en USB stick met oefenmateriaal. De koffie en thee bij ons is uiteraard ook inbegrepen.

Besluit je echter om je aan te melden voor twee of meer cursusdelen dan betaal je voor elk cursusdeel slechts 112,50 euro. Dat betekent dus 10% korting per cursus!

Als je meerdere cursussen wilt volgen dan kan je bij het aanmeldformulier aangeven welke combinatie van cursussen je wilt gaan volgen. Je hoeft je dan maar één keer op te geven. Je betaalt elk cursusdeel pas op het moment dat je het gaat volgen. De korting wordt per cursusdeel doorberekend.