Onze 'Basiscursus fotograferen' is er op gericht om de beginnende spiegelreflex- of systeemcamera fotograaf bekend te maken met zijn of haar camera. Maar niet alleen de werking van de camera komt aan de orde, we gaan ook in op het maken van een spannende en aantrekkelijke foto. Doordat wij er van uitgaan dat onze cursisten totaal geen kennis hebben van fotografie is deze cursus zeer laagdrempelig!

Kleine groepen

Wij werken altijd met groepen van maximaal 6 cursisten zodat we alle tijd hebben om de bijzonderheden van jouw camera toe te lichten. Daarnaast krijg je een naslagwerk mee naar huis (70 pagina's) zodat je na afloop van de lessen alles nog eens rustig na kunt lezen.

Wat komt aan de orde?

Deze cursus kent 9 bijeenkomsten. Twee daarvan zijn volledig op de praktijk gericht. Aan de orde komt onder andere:

1. Werken met verschillende brandpunten

2. Instellen van een goede belichting

3. De begrippen diafragma, sluitertijd en isowaarde

4. Instellen van de witbalans

5. Compositieregels

6. Scherpstellen

7. De eerste praktijkdag is geheel gericht op het instellen van de juiste belichting en scherpstellen etc.

8. De tweede praktijkdag is geheel gewijd aan creatief fotograferen. Kom thuis met verassende foto's!

Lestijden en data start Januari 2020

We gaan de ABC cursus opnieuw starten met twee groepen; er komt een groep op de dinsdagavond en een groep op de donderdagavond.

De dinsdagavondgroep heeft de reguliere lessen van 19:45 tot 22:00 en de 2 praktijklessen op de zaterdagochtend van 9:30 tot ongeveer 13:00 uur (houd rekening met enige uitloop!!!). Er wordt les gegeven op de volgende dagen: 21 januari, 4 en 18 februari, 10, 14 (praktijkzaterdagochtend) en 24 maart, 7, 11 (praktijkzaterdagochtend) en 21 april.

De donderdagavondgroep heeft de reguliere lessen van 19:45 tot 22:00 en de 2 praktijklessen op de zaterdagochtend van 9:30 tot ongeveer 13:00 uur (houd rekening met enige uitloop!!!). Er wordt les gegeven op de volgende dagen: 16 en 30 januari, 13 februari, 5, 7 (praktijkzaterdagochtend!) en 19 maart, 2, 4 (praktijkzaterdagochtend!) en 16 april.

Kosten van deze cursus

Deze cursus kost 199 euro. Dit is inclusief het naslagwerk en natuurlijk de koffie en/of thee die je bij ons drinkt.