Onze 'Basiscursus fotograferen' is erop gericht om de beginnende spiegelreflex- of systeemcamera (dus geen compactcamera's of bridgecamera's) fotograaf bekend te maken met zijn of haar camera. Maar niet alleen de werking van de camera komt aan de orde, we gaan ook in op het maken van een spannende en aantrekkelijke foto. Doordat wij er van uitgaan dat onze cursisten totaal geen kennis hebben van fotografie is deze cursus zeer laagdrempelig!

Kleine groepen

Wij werken altijd met groepen van maximaal 6 cursisten zodat we alle tijd hebben om de bijzonderheden van jouw camera toe te lichten. Daarnaast krijg je een naslagwerk mee naar huis (70 pagina's) zodat je na afloop van de lessen alles nog eens rustig na kunt lezen.

Wat komt aan de orde?

Deze cursus kent 9 bijeenkomsten. Twee daarvan zijn volledig op de praktijk gericht. Aan de orde komt onder andere:

1. Werken met verschillende brandpunten

2. Instellen van een goede belichting

3. De begrippen diafragma, sluitertijd en isowaarde

4. Instellen van de witbalans

5. Compositieregels

6. Scherpstellen

7. De eerste praktijkdag is geheel gericht op het instellen van de juiste belichting en scherpstellen etc.

8. De tweede praktijkdag is geheel gewijd aan creatief fotograferen. Kom thuis met verrassende foto's!

Lestijden en data start januari 2021

We gaan werken met twee groepen; een avond- en een ochtendgroep. De gewone lessen worden - behoudens bijzondere omstandigheden - gegeven aan de Arnhemsestraatweg 24 te Velp. De praktijklessen van de avondgroepen (les 5 en 8) geven we op de zaterdagochtend van 9:30 tot 13:00 uur (houd rekening met uitloop).

De donderdagavondgroep heeft les op de donderdagavond van 19:45 tot 22:00 uur. De volgende lesavonden staan ingepland: 7 januari, 21 januari, 4 februari, 25 februari, 6 maart (praktijkzaterdagochtend), 11 maart, 25 maart, 27 (praktijkzaterdagochtend) maart en tenslotte 8 april.

De donderdagochtendgroep heeft les op de donderdagochtend van 9:15 tot 11:30 uur. Alleen de tweede praktijkles wordt gegeven op de zaterdagochtend van 9:30 tot 14:00 uur. We hebben de volgende data ingepland staan: 14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari, 4 maart (praktijkles), 18 maart, 1 april, 15 april (praktijkles zaterdag tussen 9:30 en 14:00 uur) en tot slot 22 april.

De lesdata van de lopende cursussen in 2020 kan je hier vinden.

Kosten van deze cursus

Deze cursus kost 239 euro. Dit is inclusief het naslagwerk en natuurlijk de koffie en/of thee die je bij ons drinkt. Mocht het i.v.m. Corona noodzakelijk zijn om de lessen op een andere locatie te geven dan worden de kosten hiervan doorberekend. Je wordt hierover - indien mogelijk - vooraf geïnformeerd. Kosten voor consumpties die niet bij ons worden gebruikt komen altijd voor rekening van de cursist.