Cursus-Club activiteit op zaterdag 29 juni 2019
 

Afgelast!

Wegens het extreem warme weer vinden wij het niet verantwoord om uren door de duinen te gaan lopen zonder enige vorm van schaduw. We gaan een nieuwe datum plannen maar dit wordt wel na de grote vakantie.

 

Zaterdag 29 juni 2019 organiseren we weer een Cursus Club Activiteit. Dit zijn activiteiten die toegankelijk zijn voor (ex)cursisten. Dit keer gaan we een bezoek brengen aan de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit gebied wordt veelvuldig bezocht door fotografen vanwege de aanwezigheid van relatief tamme vossen. Die laten zich bijzonder goed fotograferen. Maar het gebied heeft veel meer te bieden. Zo bevinden zich in de duinen ook boomkikkers, kan je er ook zonnedauw aantreffen en laat zich gedurende bepaalde periodes in het jaar de wespspin vastleggen. Ook zijn er libellen en damherten te zien.

Tijdens onze laatste Opaalkustreis hebben wij kennis gemaakt met Yvonne, die in de buurt van de AWD woont en er dus goed bekend is. Zij heeft zich bereid verklaard om haar kennis over het gebied met ons te delen. Dit vergroot uiteraard de kans om met leuke foto's thuis te komen. Garanties dat wij vossen en kikkers etc. gaan zien kan zij uiteraard niet geven maar haar kennis van het gebied vergroot de kans op succes wel.Wanneer is het?
De Cursus-Club activiteit wordt georganiseerd op zaterdag 29 juni 2019. We willen de hele middag doorbrengen in de waterleidingduinen en willen daarom om 10:00 uur verzamelen bij ons aan de Arnhemsestraatweg. We zullen dan - afhankelijk van de verkeersdrukte - rond een uurtje of twaalf aankomen bij de parkeerplaats van de AWD.

We vertrekken relatief laat omdat Yvonne ons heeft verteld dat de vossen zich meestal pas in de loop van de middag laten zien. Dat geeft ons alle tijd om ons eerst met de andere interessante onderwerpen bezig te houden.Waar is het precies?
We rijden vanaf Velp naar de Vogelenzangseduinweg 4 in Vogelenzang. We parkeren daar bij de ingang van de AWD Panneland, bij boshut 't Panneland (dit is een pannenkoekenhuis).
Voor liefhebbers met een navigatiesysteem; de precieze locatie is 52.3311 N en 4.5659 O.Wat moet ik meenemen qua apparatuur?
Volgens Yvonne komen de vossen vaak zo dichtbij dat teleobjectieven eerder een last dan een uitkomst zijn. Een standaard objectief biedt dus al goede kansen.
Ben je in het gelukkige bezit van een macro-objectief dan neem je die natuurlijk mee! Wie zijn/haar (macro)objectief op plantjes richt doet er goed aan een statief mee te nemen. Heb je die niet, geef dit dan even aan in het aanmeldformulier, wij hebben er een beperkt aantal te leen.Kosten van deze CCA
  De toegang van het park kost per persoon €1.50. De parkeerkosten bedragen per auto €2.00. Tenslotte komen daar de kosten van vervoer bij. Die worden uiteraard verdeeld over de deelnemers, en regel je zelf met de chauffeur. In het aanmeldformulier kan je aangeven of je wilt (mee)rijden of op eigen gelegenheid naar de AWD rijdt.

Aanmelden
Aanmelden doe je door het inschrijfformulier in te vullen. Wij weten graag voor 25 juni wie er mee gaan.
 
 
 
Inschrijven grijs1